Rezultati natečaja v okviru TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA 2022

Rezultati natečaja v okviru TRADICIONALNEGA SLOVENSKEGA ZAJTRKA 2022

Dopolnilne dejavnosti, Dopolnilne dejavnosti na kmetiji  | 
Slika_1_kruh in mleko_Doroteja Halas_OŠ Frama Metelka Škocjan

Slika_1_kruh in mleko_Doroteja Halas_OŠ Frama Metelka Škocjan

LIKOVNI in/ali LITERARNI NATEČAJ (pesmi) z naslovom

»Kruh in mleko je celi svet izvleklo.«

Ključne besede: tradicionalni slovenski zajtrk, dopolnilne dejavnosti na kmetiji

Projekt »Tradicionalni slovenski zajtrk« skupaj pripravljajo Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvo za zdravje, Ministrstvo za kulturo in številni drugi partnerji. KGZS Zavod Novo mesto se vsako leto aktivno vključi v aktivnosti TSZ in promocijo pridelkov z naših kmetij. TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK je lansko leto potekal v petek, 18. novembra 2022. Osrednja tema, ki smo jo tokrat posebej izpostavili, je bilo mleko in mlečni izdelki. K temu smo spodbujali tudi s sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Rezultate natečaja najdete TUKAJ.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Projekti

Prikaz dobrih praks ekološkega kmetijstva na Hrvaškem

09. 10. 2023 ob 07:00

Hrvaška

Vabimo vas na strokovno ekskurzijo ogledov dobrih praks s področja ekološke živinoreje ter trženja, ki ga organiziramo v okviru Javnega naročila “Aktivnosti za pospeševanje razvoja ekološkega kmetovanja v letu 2023”, ki bo v ponedeljek, 9.10.2023.

 

Demonstracijski prikaz - Dezinfekcija vode za namakanje

12. 10. 2023 ob 07:00

Komunala Novo mesto, Gostilna pri Jernej...

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta – primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop G NAMAKNJE, vas vabimo na demonstracijski prikaz -  Dezinfekcija vode za namakanje in sicer  v ČETRTEK, 12. 10. 2023.

Varstvo narave in okolja

Demonstracijska delavnica OHRANJANJE MEJIC (MEJ)

13. 10. 2023 ob 09:00

Turistična kmetija Pr Martinovih-Krhin,...

Vebljeni na brezplačno demonstracijsko delavnico: Ohranjanje mejic, katere namen je, da kmete, ki kmetujete na najbolj ranljivih območjih Natura 2000 ozavestimo in usposobimo s področja ohranjanja narave in krajine za povečano izvajanje naravovarstvenih ukrepov SN SKP 2023-2027, za blaženje podnebnih sprememb in za prilagajanje nanje v kmetijstvu.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.