Varstvo kapusnic pred škodljivimi vrstami žuželk z uporabo protiinsektne mreže

Varstvo kapusnic pred škodljivimi vrstami žuželk z uporabo protiinsektne mreže

Varstvo rastlin, Varstvo rastlin, Zelenjadarstvo  | 
Slika: Posevek zelja, prekrit s protiinsektno mrežo (foto: Peterlin A.; 2022)

Slika: Posevek zelja, prekrit s protiinsektno mrežo (foto: Peterlin A.; 2022)

Uporaba protiinsektnih mrež je okolju prijazen način preprečevanja dostopa škodljivcev do gojenih rastlin. V okviru strokovne naloge s področja integriranega varstva rastlin smo v letu 2022 nadaljevali s poskusom uporabe tovrstnih mrež v pridelavi zelja.

Ključne besede: IVR, kapusnice, protiinsektna mreža, sovke, molji, bolhači

Rezulati poskusa za leto 2022 so dostopni v prilogi, na povezavi:Rezultati poskusa z varstvom posevka zelja pri uporabi protiinsektnih mrež.

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Demonstracijski prikaz - Dezinfekcija vode za namakanje

12. 10. 2023 ob 07:00

Komunala Novo mesto, Gostilna pri Jernej...

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta – primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop G NAMAKNJE, vas vabimo na demonstracijski prikaz -  Dezinfekcija vode za namakanje in sicer  v ČETRTEK, 12. 10. 2023.

Varstvo narave in okolja

Demonstracijska delavnica OHRANJANJE MEJIC (MEJ)

13. 10. 2023 ob 09:00

Turistična kmetija Pr Martinovih-Krhin,...

Vebljeni na brezplačno demonstracijsko delavnico: Ohranjanje mejic, katere namen je, da kmete, ki kmetujete na najbolj ranljivih območjih Natura 2000 ozavestimo in usposobimo s področja ohranjanja narave in krajine za povečano izvajanje naravovarstvenih ukrepov SN SKP 2023-2027, za blaženje podnebnih sprememb in za prilagajanje nanje v kmetijstvu.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.