Srečanje kmetov Ponikva

Srečanje kmetov Ponikva

Vabila, Obvestila  | 
Srečanje kmetov Ponikva

Vabljeni na 20. vseslovensko srečanje kmetov

»Besede mičejo, zgledi vlečejo« je vodilna misel 20. vseslovenskega srečanja kmetov in vseh, ki jim je kmetijstvo blizu. Poromajte na Ponikvo in Slom, rojstni kraj blaženega Antona Martina Slomška, zavetnika kmetov, slovenskega kmetijstva in kmetijskega slovstva, v nedeljo, 8. oktobra 2023. Vsi, ki bi se srečanja radi udeležili in nimate prevoza, preverite možnost organiziranega prevoza. Objavljamo kontaktne številke za prijavo.

V središču jubilejnega druženja bo izpostavljen pomen tega, da hodimo skupaj in z zgledom nadaljujemo delo slovenskega kmeta v upanju, da bo zgodba, ki jo uresničujemo, tudi naprej šla iz roda v rod.

Srečanje se bo pričelo v cerkvi sv. Martina na Ponikvi, kjer bo ob 12. uri ob somaševanju duhovnikov mašo daroval upokojeni mariborski nadškof msgr. dr. Marjan Turnšek. Sodelovali bo škof Evangeličanske cerkve mag. Leon Novak. S svojim petjem bodo mašo obogatili Fantje z Jožefovega hriba.

Ob 14. uri bomo druženje nadaljevali s slavnostno akademijo pred Slomškovo rojstno hišo na Slomu. Kako uporabni so svetniki za kramljanje, bo v sklopu dogajanja na slavnostni akademiji predstavil režiser, dramatik in igralec Gregor Čušin. Druženje na vsebinsko in glasbeno bogatem dogodku bomo zaključili s pogostitvijo.

Tradicionalni golaž in dobrote s kmetij bodo pripravili člani prostovoljnega gasilskega društva Ponikva in članice okoliških društev kmečkih žena ob sodelovanju učencev Srednje kmetijske šole Šentjur.

Na Slomu bo možen ogled hiše, kjer se je leta 1800 rodil Anton Martin Slomšek. V njej je prikazana življenjska pot velikega duhovnika, vzgojitelja in narodnega buditelja. Pri izvedbi srečanja poleg Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije sodelujejo občina Šentjur pri Celju, župnija Ponikva in številni prostovoljci.

Za tiste, ki bi se srečanja radi udeležili in nimate prevoza, bodo na nekaterih območnih enotah Kmetijsko gozdarske zbornice Slovenije organizirali avtobusne prevoze.

KONTAKTNE ŠTEVILKE ZA PRIJAVE:

OBMOČNA ENOTA KGZS

KONTAKTNA OSEBA

TELEFON

OPOMBE

Novo mesto

Katarina Omerzel

07 373 05 70

Prijave zbiramo do zapolnitve avtobusa

Brežice

Viktor Kožar

07 490 22 10

041 319 603

Prijave zbiramo do zapolnitve avtobusa

Nazaj

Prihajajoči dogodki