POZIV vinogradnikom - finančno nadomestilo

POZIV vinogradnikom - finančno nadomestilo

Varstvo rastlin, Vinarstvo in vinogradništvo  | 
Slika_1_trsna rumenica_arhiv KGZS - Zavoda NM

Slika_1_trsna rumenica_arhiv KGZS - Zavoda NM

Pregledi vinogradov za potrditev pojava zlate trsne rumenice za pridobitev finančnega nadomestila za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice na okuženih območjih.

Ključne besede: trsna rumenica, vinograd, nadomestilo

 

V drugi polovici avgusta 2023 so pooblaščeni fitosanitarni pregledniki na podlagi prijav pričeli s pregledi vinogradov na okuženem območju za potrditev pojava zlate trsne rumenice v vinogradu.

Ker se rok za oddajo vlog za finančno nadomestilo za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice na okuženih območjih, ki je določen z Uredbo o ukrepih za zatiranje in preprečevanje širjenja zlate trsne rumenice (Uradni list RS, št. 85/23) počasi izteka (31. oktober 2023) in hkrati trta zaključuje z vegetacijo in so posledično bolezenska znamenje zlate trsne rumenice na mnogih lokacijah že slabše vidna, POZIVAMO vinogradnike, da pohitite s prijavo vinogradov za preglede.

Vse, ki želite oddati vlogo za uveljavitev finančnega nadomestila še v letošnjem letu, POZIVAMO, da prijavo vinogradov za pregled oddate najkasneje v ponedeljek, 23. oktobra 2023.

Le tako bodo lahko fitosanitarni pregledniki z vami pravočasno uskladili termin za pregled vinogradov, opravili preglede v prijavljenih vinogradih in izdali zapisnike  o potrditvi pojava zlate trsne rumenice v vinogradih, vinogradniki pa boste lahko še pravočasno uredili stanje v RKG ter na Agencijo Republike Slovenije za kmetijske trge in razvoj podeželja pravočasno oddali vlogo za pridobitev finančnega nadomestila za odpravo škode zaradi zlate trsne rumenice na okuženih območjih.

Več informacij si lahko preberete na spodnji povezavi.

https://www.gov.si/novice/2023-08-21-financno-nadomestilo-za-odpravo-skode-zaradi-zlate-trsne-rumenice-na-okuzenih-obmocjih/

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Trenutno ni aktualnih vsebin! Oglejte si vse dogodke.