PODALJŠAN DELOVNIK ENOLOŠKEGA LABORATORIJA

PODALJŠAN DELOVNIK ENOLOŠKEGA LABORATORIJA

Vinarstvo, Obvestila, Vinarstvo in vinogradništvo  | 

Slika_1_enološki_laboratorij_arhiv_KGZS - Zavod NM

V času med 22.09.2025 in 24.10.2025 bo enološki laboratorij zaradi povečanega obsega dela obratoval vsak dan od 7:00 do 17:00. 

 

Ob sobotah, nedeljah in praznikih laboratorij ne obratuje. 

Ključne besede: enološki laboratorij

Avtor: Blaž Pečarič

V času med 22.09.2025 in 24.10.2025 bo enološki laboratorij zaradi povečanega obsega dela obratoval vsak dan od 7:00 do 17:00. Ob sobotah, nedeljah in praznikih laboratorij ne obratuje. 

 

V tem času so aktualne predvsem analize moštov, mladih vin po zaključeni alkoholni fermentaciji in nego vin po 1. in 2. pretoku. Opravljamo analize 

  • pH in skupnih kislin,
  • vinske, jabolčne in mlečne kisline,
  • ostanka nepovretega sladkorja,
  • vsebnosti alkohola,
  • vsebnosti prostega žvepla
  • in druge analize mošta in vina.

 

Podajamo tudi strokovne svetovalne nasvete glede:

  • izvedbe alkoholne fermentacije,
  • zaključka fermentacije in 1. pretoka, 
  • postopka pri odstranjevanju bekserja in drugih reduktivnih vonjev,
  • izvedbe biološkega in kemičnega razkisa,
  • nege mladega vina,
  • nudimo tudi prodajo enoloških sredstev s strokovnimi navodili in nasveti.

 

Vabljeni v naš laboratorij z vašimi vzorci mošta in vina!

 

Vodja enološkega laboratorija,

Ivanka Badovinac

 

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Živinoreja , Projekti , Dan tehnike

Climate Farm Demo

20. 09. 2025 ob 15:00

Kmetija ARH, Veliki Podlog 47b, 8273...

Demonstracijski prikaz je del projekta Climate Farm Demo, katerega cilj je prikazati podnebno pametne kmetijske prakse.