PODALJŠAN DELOVNIK ENOLOŠKEGA LABORATORIJA
Vinarstvo, Obvestila, Vinarstvo in vinogradništvo |
Slika_1_enološki_laboratorij_arhiv_KGZS - Zavod NM
V času med 22.09.2025 in 24.10.2025 bo enološki laboratorij zaradi povečanega obsega dela obratoval vsak dan od 7:00 do 17:00.
Ob sobotah, nedeljah in praznikih laboratorij ne obratuje.
Ključne besede: enološki laboratorij
Avtor: Blaž Pečarič
V času med 22.09.2025 in 24.10.2025 bo enološki laboratorij zaradi povečanega obsega dela obratoval vsak dan od 7:00 do 17:00. Ob sobotah, nedeljah in praznikih laboratorij ne obratuje.
V tem času so aktualne predvsem analize moštov, mladih vin po zaključeni alkoholni fermentaciji in nego vin po 1. in 2. pretoku. Opravljamo analize
- pH in skupnih kislin,
- vinske, jabolčne in mlečne kisline,
- ostanka nepovretega sladkorja,
- vsebnosti alkohola,
- vsebnosti prostega žvepla
- in druge analize mošta in vina.
Podajamo tudi strokovne svetovalne nasvete glede:
- izvedbe alkoholne fermentacije,
- zaključka fermentacije in 1. pretoka,
- postopka pri odstranjevanju bekserja in drugih reduktivnih vonjev,
- izvedbe biološkega in kemičnega razkisa,
- nege mladega vina,
- nudimo tudi prodajo enoloških sredstev s strokovnimi navodili in nasveti.
Vabljeni v naš laboratorij z vašimi vzorci mošta in vina!
Vodja enološkega laboratorija,
Ivanka Badovinac