NUNJO, NUJNO, NUJNO!!! KMETOVALCI POZOR!!!

NUNJO, NUJNO, NUJNO!!! KMETOVALCI POZOR!!!

Sadjarstvo, Varstvo rastlin, Vinarstvo, Vinogradništvo, Vrtnarstvo, Poljedelstvo, Travništvo in pridelava krme, Sadjarstvo, Zelenjadarstvo, Vinarstvo in vinogradništvo, Namakanje, Varstvo narave in okolja, Travništvo in priprava krme, Sadjarstvo, Zelenjadarstvo, Zivinoreja  | 
NUNJO, NUJNO, NUJNO!!! KMETOVALCI POZOR!!!

V pričakovanju obilnih padavin in morebitnih poplav opozarjamo pridelovalce, naj zaloge FFS, motornih goriv in maziv, olj in mineralnih gnojil premaknejo na varna, višje ležeča mesta.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano kot splošno aktivnost kmetovalcem, trgovcem in skladiščem na ogroženih mestih območja predlaga, da na primerno mesto umaknejo fitofarmacevtska sredstva (FFS) in gnojila, da le-ta ne pridejo v stik s podtalnico in dodatno ogrožajo podtalnice.

 

Ekipa KGZS - Zavoda Novo mesto

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Demonstracijski prikaz - Dezinfekcija vode za namakanje

12. 10. 2023 ob 07:00

Komunala Novo mesto, Gostilna pri Jernej...

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta – primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop G NAMAKNJE, vas vabimo na demonstracijski prikaz -  Dezinfekcija vode za namakanje in sicer  v ČETRTEK, 12. 10. 2023.

Varstvo narave in okolja

Demonstracijska delavnica OHRANJANJE MEJIC (MEJ)

13. 10. 2023 ob 09:00

Turistična kmetija Pr Martinovih-Krhin,...

Vebljeni na brezplačno demonstracijsko delavnico: Ohranjanje mejic, katere namen je, da kmete, ki kmetujete na najbolj ranljivih območjih Natura 2000 ozavestimo in usposobimo s področja ohranjanja narave in krajine za povečano izvajanje naravovarstvenih ukrepov SN SKP 2023-2027, za blaženje podnebnih sprememb in za prilagajanje nanje v kmetijstvu.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.