EIP Česen in šalotka 3 - Obvladovanje plevelov pri ekološki pridelavi česna

EIP Česen in šalotka 3 - Obvladovanje plevelov pri ekološki pridelavi česna

Projekti, Projekti, Vrtnarstvo, Ekološko kmetijstvo, Zelenjadarstvo, Ekološko kmetovanje, Zelenjadarstvo  | 
Slika: Pelko N.

Slika: Pelko N.

V ekološki pridelavi česna je zagotovo najzahtevnejši agrotehnični ukrep obvladovanje plevelov, saj so po hitrosti vznika in rasti vrtnine večinoma nekonkurenčne plevelnim vrstam. Ker se zavedamo, da količina vloženega ročnega dela zelo močno vpliva na donosnost pridelave česna, smo v poskuse projekta EIP Česen in šalotka vključili preskušanje različnih zastirk in mehansko obvladovanje plevelov.

Ključne besede: čebulnice, česen, semenski material, pleveli

Zloženka: Obvladovanje plevelov pri ekološki pridelavi česna in šalotke

Nazaj

Prihajajoči dogodki

Demonstracijski prikaz - Dezinfekcija vode za namakanje

12. 10. 2023 ob 07:00

Komunala Novo mesto, Gostilna pri Jernej...

V okviru Izvedbe aktivnosti demonstracijskega projekta – primarna kmetijska proizvodnja, veterina in predelave živil na kmetijah, sklop G NAMAKNJE, vas vabimo na demonstracijski prikaz -  Dezinfekcija vode za namakanje in sicer  v ČETRTEK, 12. 10. 2023.

Varstvo narave in okolja

Demonstracijska delavnica OHRANJANJE MEJIC (MEJ)

13. 10. 2023 ob 09:00

Turistična kmetija Pr Martinovih-Krhin,...

Vebljeni na brezplačno demonstracijsko delavnico: Ohranjanje mejic, katere namen je, da kmete, ki kmetujete na najbolj ranljivih območjih Natura 2000 ozavestimo in usposobimo s področja ohranjanja narave in krajine za povečano izvajanje naravovarstvenih ukrepov SN SKP 2023-2027, za blaženje podnebnih sprememb in za prilagajanje nanje v kmetijstvu.

NASTAVITVE ZASEBNOSTI

Spletno mesto uporablja piškotke. Osnovni so nujni za delovanje, dodatni pa vam omogočajo boljšo uporabniško izkušnjo in dostop do kakovostne vsebine. Preberite več o piškotkih.

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.