Vinarstvo
Strokovno področje specialista za vinarstvo zajema naslednja področja:
- svetovanje iz tehnologije pridelave vina na terenu, v laboratoriju, v pisarni,
- priprava aktualnih strokovnih prispevkov za medije,
- izdaja strokovne literature,
- izvedba predavanj iz tehnologije pridelave vina,
- izvedba tečaja iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vina,
- izvedba tečaja iz senzorične analize vina,
- izvedba izobraževanja s področja Smernic dobre higienske prakse za predelavo grozdja v vino,
- sodelovanje pri ocenjevanju vin na pooblaščenih organizacijah za oceno vina, mošta in drugih proizvodov iz grozdja in vina,
- sodelovanje pri mednarodnem ocenjevanju vin »Vino Ljubljana«,
- organizacija ocenjevanja vin,
- organizacija strokovnih posvetov,
- sodelovanje pri delu z državnimi organizacijami (MKGP, ARSKTRP) na področju vinarstva (priprava predlogov za predpise,…)
- sodelovanje pri projektnem delu z drugimi strokovnimi organizacijami na področju vinarstva (skupni projekt s Kmetijskim inštitutom Slovenije z naslovom »Spremljanje nekaterih parametrov kakovosti in geografskega porekla vina cviček PTP« v okviru ciljnega raziskovalnega programa (CRP) »Konkurenčnost Slovenije 2006-2013«),
- sodelovanje pri izdelavi vlog za investicije v okviru PRP s področja vinarstva.