Vinarstvo


Strokovno področje specialista za vinarstvo zajema naslednja področja:

  • svetovanje iz tehnologije pridelave vina na terenu, v laboratoriju, v pisarni,
  • priprava aktualnih strokovnih prispevkov za medije,
  • izdaja strokovne literature,
  • izvedba predavanj iz tehnologije pridelave vina,
  • izvedba tečaja iz osnov vinarstva za donegovanje in ustekleničenje vina,
  • izvedba tečaja iz senzorične analize vina,
  • izvedba izobraževanja s področja Smernic dobre higienske prakse za predelavo grozdja v vino,
  • sodelovanje pri ocenjevanju vin na pooblaščenih organizacijah za oceno vina, mošta in drugih proizvodov iz grozdja in vina,
  • sodelovanje pri mednarodnem ocenjevanju vin »Vino Ljubljana«,
  • organizacija ocenjevanja vin,
  • organizacija strokovnih posvetov,
  • sodelovanje pri delu z državnimi organizacijami (MKGP, ARSKTRP) na področju vinarstva (priprava predlogov za predpise,…)
  • sodelovanje pri projektnem delu z drugimi strokovnimi organizacijami na področju vinarstva (skupni projekt s Kmetijskim inštitutom Slovenije z naslovom »Spremljanje nekaterih parametrov kakovosti in geografskega porekla vina cviček PTP« v okviru ciljnega raziskovalnega programa (CRP) »Konkurenčnost Slovenije 2006-2013«),
  • sodelovanje pri izdelavi vlog za investicije v okviru PRP s področja vinarstva.

laboratorij

Delovni čas
enološkega laboratorija

pon.-pet.: 7 - 15 ure

Usposabljanje iz fitomedicine